Tunnetko aivoverenkiertohäiriön riskitekijät? Elintavoilla voi vaikuttaa paljon
Moniin aivoverenkiertohäiriölle altistaviin tekijöihin voi vaikuttaa omin keinoin. Jopa kahdeksan kymmenestä tapahtumasta voitaisiin ehkäistä.
Ikä on tärkeä aivoverenkiertohäiriön riskitekijä, johon ei voi vaikuttaa itse. Useita riskitekijöitä voi kuitenkin välttää tarkistamalla ja korjaamalla haitallisia elintapoja.
Saitko RSV-diagnoosin?
Oletko yli 60-vuotias? Sairastuitko RSV-infektioon? Millaisen sairauden RSV aiheutti sinulle tai läheisellesi? Olemme kiinnostuneita kuulemaan sinun tai läheisesi kokemuksista.
Merkittäviä riskitekijöitä, joihin voi itse vaikuttaa ovat esimerkiksi verenpaine, tyypin 2 diabetes, tupakka ja alkoholi, korkea kolesteroli, ylipaino ja vähäinen liikunta. Erityisen haitallista on, jos yhdelle ihmiselle kasautuu useita riskitekijöitä.
Katso Aivoliiton tekemä video aivoverenkiertohäiriön riskitekijöistä:
Lue myös:
Video: Tiedätkö, miltä aivoverenkiertohäiriön aiheuttamat oireet näyttävät?
Esa sai 26-vuotiaana kaksi aivoinfarktia: ”Opettelin puhumaan ja kävelemään uudestaan”
-
Mistä apu migreeniin, jonka estohoito on aiemmin epäonnistunut?
Migreenin estohoidossa on aiemmin turvauduttu lääkkeisiin, joiden teho on jäänyt osalle riittämättömäksi. Nyt avuksi ovat tulleet biologiset estohoidot, joista osa vaikeasta migreenistä kärsivistä on saanut avun.
-
Migreenin estohoito koetaan riittämättömäksi
-
Vaikea migreeni ajoi vertaistuen pariin: ”Ryhmässä vallitsee sanaton ymmärrys”
Satu ja Marja-Liisa vetävät migreenipotilaiden vertaistukiryhmiä. He kertovat saaneensa voimaa arkeensa, ja kannustavat muitakin hakeutumaan vertaistuen pariin.
-
Aurallinen migreeni ja hormonit: millainen ehkäisy sopii? Entä hormonikorvaushoito?
Aurallinen migreeni luo haasteita hormonivalmisteiden käyttöön. Auralliseen migreeniin liittyy suurentunut aivoinfarktiriski.