Artikkelit Kilpirauhasen liikatoiminta
Otsikko | Päivittäjä: |
---|---|
Kilpirauhasen liikatoiminnan hoito johtaa usein vajaatoimintaan |
Kaulan alueen leikkaus- tai sädehoito voi laukaista lisäkilpirauhasen vajaatoiminnan
Lisäkilpirauhasten poisto tai vaurioituminen voi johtaa tarkkaa hoitoa vaativaan kalsiumin puutokseen.
Kilpirauhasen liikatoiminnan hoito johtaa usein vajaatoimintaan
Kilpirauhasen häiriöt voivat aiheuttaa monenlaisia oireita. Liikatoiminnan syntymistä ei voi ehkäistä elintavoilla tai muilla toimilla.
-
Jodin puutos voi sairastuttaa kilpirauhasen
Jodi on tärkeä kivennäisaine, jota kilpirauhanen tarvitsee tuottaakseen hormoneja. Maitotuotteet, kananmunat sekä kala ovat tärkeitä jodin lähteitä suomalaisessa ruokavaliossa.
-
Voiko kilpirauhasen vajaatoiminnan parantaa lisäravinteilla?
Kilpirauhasen toiminnan tueksi näkee tarjottavan keskustelupalstoilla jos jonkinlaisia vitamiineja ja lisäravinteita. Onko niistä hyötyä tai voisiko niillä peräti parantaa kilpirauhasen vajaatoiminnan?
-
Voivatko rajoitteet ruokavaliossa aiheuttaa kilpirauhasen vajaatoiminnan?
Ruokavalio on tärkeässä osassa kilpirauhasen vajaatoiminnan hoidossa, vaikka yksin ruokavaliolla tautia ei voikaan parantaa. Mutta voiko hyvin tiukka ruokavalio aiheuttaa vajaatoiminnan?
-
Kilpirauhasen vajaatoiminta ja ruokarajoitteet: sopiiko hiilihydraatiton ruokavalio?
Kilpirauhasen vajaatoimintaa ei voi ehkäistä tai parantaa ruokavaliolla, mutta terveellinen ruokavalio on tärkeä osa taudin hoitoa.
-
Millainen ravinto tukee kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoa?
Kilpirauhasen vajaatoimintaa ei voi ehkäistä eikä parantaa ruokavaliolla, mutta oikeanlainen ravinto on tärkeä osa taudin hoitoa. Parhaiten tähän sopii sydänystävällinen ruokavalio.
-
Mikä on ”kakkostyypin” kilpirauhasen vajaatoiminta ja pitääkö sitä hoitaa?
Keskustelupalstoilla näkee puhuttavan niin sanotusta kakkostyypin kilpirauhasen toiminnasta, joka ei näy kilpirauhaskokeissa. Taudin olemassaolo ei kuitenkaan perustu lääketieteellisesti pätevään tutkimukseen.
-
Synnynnäinen kilpirauhasen vajaatoiminta johtaa hoitamattomana kehityshäiriöihin
Synnynnäisessä kilpirauhasen vajaatoiminnassa kilpirauhanen puuttuu joko kokonaan tai on huomattavan alikehittynyt.
-
Kilpirauhasen vajaatoiminnan hoitoon vaikuttavat tekijät
Kun sinulla on todettu kilpirauhasen vajaatoiminta, saat hoidoksi tyroksiinilääkityksen. Selvitimme, mitä pitää huomioida, kun lääkitys aloitetaan.
-
Kilpirauhasen vajaatoiminnan toteaminen ja hoito
Kun hakeudut lääkäriin kilpirauhasen vajaatoiminnan oireiden perusteella, oireiden syytä lähdetään selvittämään niin keskustelun kuin verikokeidenkin avulla. Jos testeistä paljastuu vajaatoiminta, hoito on yleensä elinikäinen.
-
Kilpirauhasen vajaatoiminta aiheuttaa monenlaisia oireita
Kilpirauhasen vajaatoiminta on yleensä krooninen autoimmuunitulehdus, joka aiheuttaa monenlaisia oireita. Oireet ovat yleensä yleisluontoisia, joten tautia ei aina osata epäillä niiden perusteella.
-
Väsymystä, painonnousua – kilpirauhasen vajaatoimintaa voi olla vaikea tunnistaa
Kilpirauhasen vajaatoiminnan aiheuttamat oireet sopivat myös moneen muuhun tautiin, joten oireiden taustalla vaikuttavaa syytä ei aina ole helppo löytää.
-
Struuma eli suurentunut kilpirauhanen on yleensä oireeton
Struuma ei yleensä aiheuta oireita, vaan se löydetään sattumalta. Struuma ei välttämättä vaadi hoitoa, mutta taustalla voi olla myös hoitoa vaativa syy.